I. A třída: Cíle mužstev z Kolínska jsou rozdílné

08.03.2015 19:19

Kolínsko – Jejich kádry doznaly změn, jejich cíle jsou rozdílné. Fotbalisté Radimi, Velimi a Červených Peček vstupují v sobotu do jarních odvet v I. A třídě. A co před prvním zápasem říkají trenéři?

Jaký cíl si dáváte do jarní části?

Petr Šafránek (Radim): Jarní část je vždy těžší než podzimní, jelikož jde do tuhého 
v boji o sestup a postup, a tak budu rád, když neskončíme hůře než na podzim, kdy jsme obsadili pátou příčku Bude to ale velmi těžké.
Jiří Ptáček (Velim): Cíl se nemění, hrát atraktivní fotbal a skončit nejhůře do pátého místa.
Jan Půža (Červené Pečky): Cíle jsou jasné a zřetelné, záchrana soutěže.

K jakým změnám ve vašem týmu došlo a jak jste s hráčským kádrem spokojený?

Šafránek: Z týmu odešel Střecha, jemuž skončilo hostování, a Arnold, který byl vyřazený z kádru A týmu. Naopak do našeho mužstva přišli Volavka (naposled Polaban Nymburk – pozn. red.), Kříž (Union Vršovice), Hanuš (Kolín), Krombholcz (Zásmuky) a doufám, že se nám podaří ještě zrealizovat příchod Nečase z Bílého Podolí. S hráčským kádrem jsem velmi spokojený. Noví hráči rozšířili konkurenci 
v mužstvu a po všech stránkách do mužstva zapadli. Přesto na jeden post se nám hráče nepodařilo přivézt.
Ptáček: Kádr opustili Teplý a Marek. Oběma bylo ukončeno hostování. Dále Ramšák, který na jaře bude hostovat 
v U19 v Kolíně. Co se týká posílení, přišel pouze jeden, ale za to velmi kvalitní hráč Regner, kterému skončilo hostování v Úvalech. Hráčský kádr je dostatečně široký, má svoji kvalitu, takže spokojenost.
Půža: Odešli Pacák, Zelený, Bareš, Šafranko. Přišli Lev, Vaňkát, Holub, Brdičko, Radovnický, Touška a ještě se vrátil Adamec.

Co zimní příprava? Panuje spokojenost?

Šafránek: Zimní příprava proběhla podle plánu a byla na úrovni soutěže, kterou hrajeme. Vydařilo se především zimní soustředění, kterého se zúčastnili všichni hráči. Ne vše se ale v přípravě dařilo na sto procent, některé přípravné zápasy se nám nevydařili. 
Z části nás omezovaly v lepší přípravě krátkodobé zdravotní problémy a pracovní vytížení některých hráčů. To je ale běžné i u ostatních mužstev.
Ptáček: Co se týká tréninkové účasti, tak určitě ano. Co se týká zápasů, tak vcelku ano. Během přípravy jsme sehráli osm přípravných utkání, 
z nichž jsme čtyřikrát vyhráli, dvakrát remizovali a dvakrát prohráli. Vysokou kvalitu mělo utkání s Kutnou Horou, naopak utkání proti Býchorům se nám hodně nepovedlo.
Půža: V rámci zimní přípravy jsme se zúčastnili vlastního turnaje, hraného na umělé trávě. Střídali jsme dobré i špatné okamžiky, 
ze kterých vykrystalizovala sestava pro první mistrovské utkání. Na výkonech se podepsal i zásah do mužstva. V podstatě jsme neodehráli utkání kompletní, což se může stát i v soutěži, a tak jsme vyzkoušeli několik variant. Potýkáme se 
s nižší produktivitou a zbytečnými chybami v přechodové fázi.

Co říkáte na svého prvního soupeře?

Šafránek: Zeleneč je jeden 
z našich tradičních soupeřů a asi oboustranně víme, co od sebe očekávat. Soupeřovo postavení v tabulce velí, že musí vyhrát, a to může být naše výhoda. Navíc utkání se hraje na neutrálním hřišti. Věřím, že mužstvo se o výhru sportovně popere.
Ptáček: Dlouhá Lhota určitě není lehký soupeř. V loňském ročníku nás dvakrát porazila. Na druhou stranu, na podzim jsme si vyzkoušeli, jak proti nim hrát a dokázali jsme u nich zvítězit.
Půža: Mnichovo Hradiště je dlouhodobě velice kvalitní mužstvo, které je dobře fyzicky i individuálně na vysoké úrovni, takže nás čeká těžký start. Chceme se zachránit, a tak i s takovým soupeřem budeme hrát na vítězství. Nic jiného nám ani nezbývá.

6.3.2015
 
 

Autor: René Volf

—————

Zpět