Gólově úrodné derby bavilo diváky

19.04.2015 16:49

Velim /FOTOGALERIE/ – Kolínské fotbalové derby nabídlo divákům gólovou podívanou. Před utkáním byla favorizovaná Velim, která v domácím prostředí dokonce i dvakrát vedla. Nakonec to však byla právě ona, která zachraňovala konečnou remízu 3:3.

Zatímco téměř všechny zápasy 20. kola I. A třídy se ve skupině B odehrály již v sobotu, na jediný z nich si museli fanoušci počkat až do neděle. A diváci, kteří si na velimský fotbalový stadion našli cestu, rozhodně nelitovali.

Gólová přetahovaná, příjemné počasí a nespočet krásných slečen kolem hrací plochy to byly hlavní aspekty vydařeného fotbalového derby, ve kterém rozhodně bylo na co koukat.

„Věděli jsme, že tohle utkání nebude jednoduché. V derby se vždycky mažou tabulkové rozdíly a rozhoduje bojovnost a nasazení. Kolikrát je to jen o osobních soubojích než
o fotbalové kráse. Vzhledem 
k vyloženým šancím soupeře asi můžeme být dneska za remízu rádi. Nicméně bod pro nás v současné chvíli nic neřeší, protože už pět zápasů se nám herně moc nedaří a dostat doma tři góly je prostě špatné," začal své hodnocení velimský lodivod Jiří Ptáček.

„Vedeme 1:0 a pak si necháme dát branku po naprosto stejné chybě jako v několika předcházejících zápasech a ještě k tomu v závěru poločasu. Soupeř si pár minut před vyrovnávací brankou dokázal vytvořit slušnou příležitost, kterou ale ještě neproměnil. My však toto varování vzali na lehkou váhu a hosté dvě minuty před poločasem po stejné akci vyrovnali. Hráče jsme na to před zápasem upozorňovali, bohužel to nemělo žádný efekt. Pak vedeme 2:1 a během pár minut dovolíme soupeři výsledek otočit. Nakonec se nám podařilo nádhernou střelou Seiferta vyrovnat, ale jak jsem říkal, tak bod pro nás nic neřeší," posteskl si po utkání Ptáček.

„Vyrovnané utkání, ve kterém nám byla upřena stejná penalta, jako se na druhé straně pískala proti nám, to tomu opravdu nerozumím," začal hodnocení utkání trenér Červených Peček Pavel Dvořák.

„Herně je to z naší strany každý zápas stejné. Dostáváme góly po individuálních chybách, které plynou z nezkušenosti některých našich hráčů. To se jasně ukázalo při vyrovnávací brance na 3:3. Dokážeme pokrýt hráče, ale místo zahrání míče do bezpečí ho pošleme soupeři přímo na nohu na velké vápno. Stejně tak při první brance, kde jsme to pozičně zahráli špatně a soupeři to tak usnadnili. Máme mladé nezkušené hráče, kteří dělají chyby a to nás pak stojí lepší výsledky. Ale neskládáme zbraně a jedeme dál," popsal příčiny bodového půstu svého týmu Pavel Dvořák.

Po konci zápasu, který skončil bohatou gólovou remízou, bylo hodně diváků mile překvapeno předvedenou hrou hostujícího týmu. Patrně od posledního týmu tabulky čekali jiný výkon.

Velim – Červené Pečky 3:3

Branky: 25. Dostál, 57. z PK a 68. Seifert – 43. Bílek, 62. Brdíčko, 64. Růžička. Rozhodčí: Roth. ŽK: Bečvařík, Seifert – Marek, Růžička.Diváci: 150. Poločas: 1:1.
Velim: Svoboda – Kyncl, Hrabal, Bečvařík, Seifert – Regner – Zajíc (53. Kesner), Hruška (80. Kukal), Jansta (64. Jeník) – Nedbal, Dostál.
Červené Pečky: Cihlář – Růžička, Vaňkát, Bílek, Radonický – Kulhánek, Rejthárek, Hradílek (67. Rauch), Brdíčko – Marek (81. Adamec) – Lev.

(Jan Břečka)
Zdroj: https://kolinsky.denik.cz/fotbal_region/golove-urodne-derby-bavilo-divaky-20150413.html

Zdroj: https://kolinsky.denik.cz/fotbal_region/golove-urodne-derby-bavilo-divaky-20150413.html

Zdroj: https://kolinsky.denik.cz/fotbal_region/golove-urodne-derby-bavilo-divaky-20150413.html

—————

Zpět