Červené Pečky doma padly po penaltovém rozstřelu

02.09.2015 08:59

Fotbalisté Červených Peček se snažili v sobotu odpoledne dát zapomenout na porážku od Mělníku a v zápase proti Libici nad Cidlinou se ujali vedení, jenže hosté ještě do přestávky dokázali odpověď a po penaltovém rozstřelu se nakonec radovali z výhry.

Červené Pečky se ujaly bleskově vedení

Červené Pečky si chtěly po jednoznačné prohře na hřišti Mělníka spravit chuť a před vlastními fanoušky v domácím prostředí získat první tří body v letošním ročníku Sport Invest 1.A třídy skupiny B. Úvod zápasu vyšel domácím hráčům na výbornou a již ve čtvrté minutě šli do vedení, když se prosadil Jaroslav Svoboda, jehož gól mohl jeho spoluhráče uklidnit.


Domácí fotbalisté byli lepší a vytvořili si více brankových příležitostí, jenže po půlhodině hry se podařilo hostům z Libice nad Cidlinou vyrovnat, když se v jednatřicáté minutě prosadil útočník Tomáš Mihovský, který poslal zápas do penaltového rozstřelu, po přestávce už se totiž diváci na hřišti v Červených Pečkách žádného gólu nedočkali.

Libice prodloužila čekání Peček na první výhru

V šestašedesáté minutě přišel oživit hru Červených Peček útočník Patrik Mejzr, který vyběhl na trávník místo střelce úvodního gólu zápasu Jaroslava Svobody a v samotném závěru utkání mohl udělat trenérovi Miloši Malinovi obrovskou radost. Střídající Patrik Mejzr se ocitl ve skvělé brankové příležitosti, jenže jeho následná střela skončila na hostujícím brankářovi Davidu Vaclíkovi, který patřil z týmu hostů mezi nejlepší hráče na hřišti.

 

David Václavík se blýskl skvělým zákrokem i při penaltovém rozstřelu, který po remíze 1:1 musel rozhodnout o vítězi. Patrik Mejzr si vybral pořádný kus smůly. Zatímco v závěru zápasu nevstřelil gól ze hry, síť se mu poté nepodařilo rozvlnit ani ze značky pokutové kopu a nechal vyniknout hostující brankáře, který byl klíčovým strůjcem vítězství Libice nad Cidlinou.


 

Ohlasy k zápasu


Miloš Malina - vedoucí týmu FK Červené Pečky: „Libice nad Cidlinou měla více ze hry, žádnou vyloženou příležitost si ale hostů nevytvořili, zatímco mi jsme měli tři dobré šance a ztráta slibně rozehraného zápasu nás mrzí. Patrik Mejzr mohl rozhodnout, jenže trefil pouze brankáře Davida Vaclavíka, který byl klíčovým mužem zápasu a v poslední sérii penaltové loterie opět Mejzra dokázal vychytat."

 

Zdroj: fotbalunas.cz

—————

Zpět