V derby se radovala Radim, do čela ji pomohl až druhý poločas

07.09.2014 20:26

Radim /FOTOGALERIE/ – První okresní derby nového ročníku fotbalové I. A třídy se odehrálo v Radimi, kam v rámci třetího kola přicestovaly Červené Pečky. Pikantní duel vyzněl lépe pro domácí, kteří zvítězili 4:1.

Radim - Červené Pečky 4:1

„Dnešní utkání se mi nechce moc hodnotit. Máme mladý tým, který v téhle soutěži teprve sbírá zkušenosti., což bylo při řešení některých situací zásadní. Proti nám stál vyzrálejší tým a ten si s každým zaváháním soupeře umí poradit. Další okolnosti utkání se mi komentovat nechce. Snad jen fakt, že po mém vykázání ze střídačky jsem byl napaden jedním z diváků," popsal své bezprostřední dojmy z utkání trenér Červených Peček Pavel Dvořák.

To jeho trenérský protějšek byl po vyhraném derby relativně spokojen. „Před zápasem jsem hráče upozorňoval, že se nemůžeme dívat, kolikátý je soupeř v tabulce a kolikátí jsme my, protože při derby se to maže a vítězství nemusí být vůbec lehké. To se taky potvrdilo," přiznal po utkání trenér Radimi Petr Šafránek.

„Myslím si, že rozhodující byla první půlhodina utkání. Tam jsme vedli a měli další šance k navýšení skóre o dvě  tři branky a mohl být relativně klid, ale bohužel jsme nedali a přestali hrát. Naopak začal hrát soupeř, vyrovnal a my už se do konce poločasu nedokázali dostat zpátky do utkání. Druhý poločas se soupeř snažil, my hráli na brejky a nakonec se nám podařilo zvrátit výsledek na svoji stranu, ale dneska jsem spokojen víc se třemi body než s předvedenou hrou," podotkl Petr Šafránek.

Ke střelecky disponovanému útočnému duu Slunéčko-Sova se v derby přidal i dvougólový Martin Puk. „Musím říct, že jsem měl paradoxně v úmyslu Martina vystřídat, naštěstí jsem k této možnosti nesáhl. Dal potom krásnou branku a hrál perfektně, ale myslím si, že to není jen o něm. Máme vyrovnané mužstvo a každý zápas se tam ukáže individualita, která ten zápas dokáže rozhodnout. Ale je to kolektivní sport a dneska si pochvalu zaslouží celý tým za to, že jsme to 
v druhém poločase dokázali," pochválil své svěřence radimský lodivod.

Radim se díky výhře vyhoupla do čela skupiny s plným bodovým ziskem. Červené Pečky se krčí bez bodu na poslední příčce.

Radim - Červené Pečky 4:1

Branky: 9. Slunéčko, 62. a 85. Puk, 67. Sova – 32. Rauch. Rozhodčí: Mansour. ŽK: 3:3. ČK:86. Šafranko (ČP). Diváci: 100. Poločas: 1:1
Radim: Kopecký – Střecha, Baško (69. Hrodek), Samko (65. Exner), Říha – Hubáček (46. Čábelka), Bellada, Puk, Kovařík (62. Vaníček) – Slunéčko, Sova.
Červené Pečky: Cihlář – Bílek, Růžička, Bareš, Šafranko – Krumpholc, Rejthárek, Kulhánek, Hradílek – Svoboda (64. Kopecký), Rauch.

(Jan Břečka)

—————

Zpět