Polepy v okresním derby roli favorita zvládly

11.03.2013 19:46

POLEPY - ČERVENÉ PEČKY 3:0

Kolín – Papírové předpoklady se do puntíku naplnily. Fotbalisté Polep potvrdili roli favorita a v okresním derby porazili na umělé trávě v Kolíně Červené Pečky. V prvním jarním kole  I. A třídy se lídr soutěže radoval z jasného vítězství 3:0. A to ještě několik dalších jeho možností zlikvidoval brankář Malý. Červené Pečky se svým odvěkým rivalem v letošní sezoně neuhrály ani bod.

„Jsem spokojený s výsledkem i výkonem. Samozřejmě jsme věděli, že to nebude jednoduché utkání, že budeme hrát do zhuštěné obrany a dobývat branku soupeře. Chtěli jsme hrát svoji kombinační hru, být trpěliví a hlavně nedopustit to, abychom soupeře pouštěli do nějakých nebezpečných brejků, z kterých by mohl skórovat. Myslím si, že z tohoto pohledu můžu být spokojený," uvedl trenér Polep Bohuslav Mokříž.

A jestli jsem viděl ve hře nějaká negativa? „Samozřejmě je vždy co zlepšovat, byly tam možná zbytečné ztráty,  po kterých šel občas soupeř do brejku, ale to se stává v tom zápase. Takové situace nejde vyloučit. Celkově ale panuje spokojenost. Lepší vstup do jarní části jsme si nemohli přát," podotkl Mokříž.

„Od začátku zápasu jsme se snažili dodržovat své defenzivní úkoly, vědomi si síly soupeře a čekali jsme na svou šanci.Věděli jsme o silných stránkách soupeře a na ně se připravili. Bohužel jsme po jedné z nich inkasovali a to z rohu, kdy jsme nedodrželi určené osobní bránění některých hráčů. Naše šance přišly, ale selhali jsme v nich, a po chybě jsme inkasovali druhý a rozhodující gól. Potom se naskytla gólovka pro Kubu Kulhánka, která mohla ještě s průběhem utkání trochu zamíchat, ale bohužel ji neproměnil," hlesl trenér Červených Peček Jan Půža.

„Polepům gratuluji k výhře. Byly lepší, předvedly herní vyzrálost a my se teď musíme soustředit  na domácí mač s Týncem nad Sázavou, který je pro nás velmi důležitý," dodal Půža.

 

POLEPY - ČERVENÉ PEČKY 3:0

Branky: 28. Kalivoda, 54. a 86. Kocourek. Rozhodčí: Kovář. ŽK: 0:0. Diváci: 180. Poločas:1:0.
Polepy: Kubrycht – Růžička, Suchánek, Kalivoda, Zelenka – Vojtíšek (60. Slezák), Paták, Kmoch, Javorek – Kocourek, Müller.
Červené Pečky: Malý – Žoha, Herčík, Bareš, Janovský – Procházka (85. Bílek), Adamec, Rejthárek, Svoboda, Kulhánek (67. Hervert) – Novotný.

 

Autor: René Volf

—————

Zpět