ÓDA NA POSTUP

20.06.2009 22:03

ÓDA NA POSTUP

Sosák

 

Zašlé slávy lesk se vrací,kluci hráli jako draci.Navzdory všem pesimistům,od začátku k předním místům jedenáctka naše spěje,notně občas štěstí přeje.

Gratulace vítězům to odkladu nesnese,předseda Pavel Pospíšil vám všem packou potřese.

„Hraj to,hraj to!“křik se nese než se balon z centru snese.Svatyni svou s vervou bránil už ne žádný nováček,opora to dlouholetá,Vokas Petr Vokáček.

Dalším v postu na brankáře stojí mladík nové tváře.Chytil formu jako hrom,posila se zove Majkl,vlastním jménem Michal Jón.

Oblečen vždy podle módy,melír,Puma Adidas,připraven jít mezi tyče kdyby přišel nouze čas.Jazyk ostrý jako břitva,kdy mlčí je málo chvil,náhradníkem mezi tyče Vláďa Kráťa Kratochvíl.

Tvrdý,rychlý,mladý hoch,klidně dál by kopat moh.Po podzimu odehraném dal svý tělo ženský všanc,zabalil to nějak brzy usměvavý Tomáš Franc.

Pravou stranu hřiště brázdí,jasnou šanci někdy zazdí.Snaží se a útočí,přihrává to není kec,obávaný hlavičkář Adoš Pepa Adamec.

Ortéza mu jabko zpevní,mladej kluk a není nervní.V Tuchorazi nastoupil ,hned soupeři zatopil.Vystřelil a pak se smál.Andrej Janiš v týhle třídě první branku tenkrát dal.

Dlouhej vlas a snahy fůra,přihrávka je noční můra.Bojovník je k pohledání,plíce má asi obrovský.Ostrej tak jak bek má býti,Máca Matěj Janovský.

Druhou stranu zase brání další naděj z Bídy,určitě je příslibem i do vyšší třídy.Žádný dlouhý rozmýšlení,nač zbytečný zmatky,upálí míč do bezpečí nejmladší Pepa Krátký.

Je to pěknej provokatér,v řadách soupeře záškodník.Když je třeba zvedne kosu,dej si bacha na kotník.Tvrdou střelu umí vyslat,je to rychlost,je to mžik.Malá moucha,vlastně Zip,tedy Tomáš Nádvorník.

Nervy občas na pochodu měnily se v nevýhodu.Strkanice semele se,nevrátíš to i když chceš,ostrý geny po tátovi,jó,ty chlapče nezapřeš.Na hřišti když schyluje se k nějaké té nepleše,najdete tam,to se vsadím,Nádvorníka Aleše.

Vrátil se na místo činu a přinesl zkušenost.Honil,seřval spoluhráče a pomohl vážně dost.Zaječí má úmysly,mluvit o tom začíná,ještě chvíli měl by zůstat stoper Martin Malina.

Se sedmičkou na zádech podržel míč nahrával,když byla dobrá konstelace tak třeba i góla dal.Teď je sice trochu marod,ale bez všech vytáček vrátí se až uzdraví se na plac Michal Kudláček.

Rychlá klička,klame tělem,pilířem je zálohy.Soupeř nemá šanci uhnout jeho skluzu pod nohy.I on má velkou zásluhu že soupeři jsou za náma.Určitě jste poznali Marfa,Herčíka Romana.

Vykopal se v jistotu,svou roli zvládá lehce.Útočníci uhýbají i když se jim nechce.V defenzívě perfektní,taky je s ním sranda,nejdelší snad nohy má támhle Pokorný Standa.

Nastupuje v áčku v béčku,v běhu snad by uhnal smečku.I když střídá,bojuje,svojí snahou boduje.Poctivej a žádnej rošťák,Podnecký Petr,zkrátka Pošťák.

Klička sem a klička tam,obránce si zoufá.Snad se ten hráč unaví,ve skrytu duše doufá.Fotbalista fakt je dobrej a ne žádnej odvárek.Míč na noze přilepenej má snad Jirčák Rejthárek.

Z levé strany centruje,sem tam bránu trefuje.“Nedám góla nebo dám,na tribuně celý klan.Takže žádnej tvrdej zákrok,na mě si dej bacha,nebo zblízka poznáte mě,Martina Zacha!“

V tváři vousek mušketýra,ze země se těžce sbírá,nebezpečí nevnímá,pochroumaný kotník má.Teďka trochu odpočívej,na podzim se ukaž.S přímým tahem na bránu přijde Vohňa Lukáš.

Hop a hop a zase skok,přes koně i přes potok.Boty barvy pistácie,pro vítězství srdce bije.Snaží se,pak hlavou kroutí,ze smůly se nevykroutí.Co zas nedal,proboha,Hopík Žohi Aloha.

Rychlost zdědil po rodičích,zatáhne to po křídle,než by ale vystřelil,spíš vezme míč na vidle.Jeho sprinty vypadají jako lehká vycházka.Zkuste změřit za kolik má stovku Aleš Procházka.

Účes alá jezevec,potom zase jasná žluť,kadeřnictvím manekýna zřejmě dělá,buď jak buď.Rychlonohý forvard,účastník s obránci válek.Kanonýr je k pohledání Čámrs Milan Čálek.

Když se zdrží v šantánu a spát jde až po ránu,těžko je být masérem,to je špatný celý den.Ale když je harddisk čistý vše je O.K.,to je jistý.Když vás bolí loket,záda či snad problém s nohama,bez obav se svěřte rukám zde doktora Hoffmana.

Kdo je mistr statistiky,kdo na triku má přípravu,v pozadí šedá eminence,občas chytá se za hlavu.Klidní bouře,vyzvídá,nepravosti pohlídá.A než zjistí jak se hrálo,to je jenom chvilička.Tiskovým je skoro mluvčím,Alda Jarda Hnilička.

Fotbal má rád,rozumí mu.Fotbalem i zdá se žije,ale když je vytočenej,jsme rádi,že nás nezabije.Fotbalovej světoběžník vzal to pevně do rukou,že se tady něco kope toho on je zárukou.Klobouk dolů před vámi všemi,klobouk dolů před koučem,velké díky od fanoušků patří dneska vám tu všem.A tak mamky,taťkové,taky dámy a pánové přichází Kulis Radek Kulhánek.

—————

Zpět