Do sezony jdou s mladým kádrem

08.08.2015 16:14

Červené Pečky – Fotbalový klub z Červených Peček se stal přes léto farmou nymburského Polabanu. I proto manažer červenopečeckého klubu RADEK KULHÁNEK věří, že se tým v krajské I.A třídě vyhne v letošní sezoně záchranářským starostem.

 

Jak hodnotíte letní přípravu?

Moc zápasů jsme nesehráli. Sadská i Sokoleč nám zápasy odřekly a Býchory přijely nekompletní. Takže jsme prakticky odehráli pouze dva zápasy. První s Leštinou a druhý s Liblicemi, kde to ale byla spíš válka, než fotbal. Navíc na špatném hřišti. Takže zatím je to pro nás velká neznámá. Vzhledem k tomu, že jsme farmou Polabanu Nymburk a naši hráči chodili hrát i za něj, doufám, že to kvantum zápasů jim pomohlo a bude to v pořádku.

K jakým změnám došlo přes léto ve vašem kádru?

Opustili nás Lev, Brdíčko a Cihlář. Na odchodu je i Rejthárek. Příchody zatím nejsou dotažené, ale měl by přijít Fuxa a máme zájemo prodloužení hostování Radovnického a Marka. Další hráči se budou rekrutovat z Nymburka.

Jaké máte cíle v nové sezoně?

Chtěli bychom konečně hrát ve středu tabulky bez záchranářských starostí. Chceme dávat prostor i mladým hráčům, ať už z Nymburka, tak i našim odchovancům. Kádr máme hodně mladý už druhý rok za sebou, takže chceme, aby co nejvíce hráli, protože právě tímto směrem se chceme v Červených Pečkách ubírat. Já působím jako trenér v Nymburce a z toho důvodu jsme zde udělali svou farmu. Ať se mají nadějní mladí hráči kde rozehrát, protože divize je pro ně zatím ještě moc vysoko. Tady se aklimatizují z dorostu na dospělý fotbal.

Co říkáte na vašeho prvního soupeře z Brandýsa nad Labem?

Čeká nás náročné utkání. Brandýs vyhrál suverénně svou skupinu v I.B třídě a teď navíc posílil o hráče z Ovčár a přivedl i další hráče. Bude to jistě kvalitní soupeř a uvidíme, jak se s tím popasujeme a s jakou sestavou do utkání vyrukujeme my. Jak jsem říkal, ještě nemáme dotažené příchody. Stejně tak, kdo nás posílí z farmy. To uvidíme až jak se nám povede doplnit tým v Nymburce.

Zdroj: Jan Břečka, Kolínský deník
Zdroj: https://kolinsky.denik.cz/fotbal_region/do-sezony-jdou-s-mladym-kadrem-20150807.html

Zdroj: https://kolinsky.denik.cz/fotbal_region/do-sezony-jdou-s-mladym-kadrem-20150807.html

—————

Zpět